6 patarimai, kad vaikų nuotolinis

 

mokymasis vyktų sklandžiai

 

 

Gerb. Tėveliai,

 

 

Dėl COVID-19 viruso pandemijos LR vyriausybė nusprendė stabdyti mokyklų darbą, todėl nuo kovo 16 d. iki kovo 27 d. skelbiamos pavasario atostogos mokiniams.

Užtikrinkite saugų vaikų buvimą namuose.

Sekite informaciją.

Saugokime save ir kitus.

 

 

 

Vasario 16-oji

 

Antrokai labai įdomiai ir netradiciškai paminėjo Lietuvos valstybės atkūrimo dieną. Jie gamino trispalvius paukštelius, pilis kūrybinių darbelių parodai „Skiriu savo Tėvynei“.

 

Mokiniai su didžiausiu noru dalyvavo LR Krašto apsaugos savanorių pajėgų Dariaus ir Girėno apygardos 2–osios rinktinės 205 lengvosios pėstininkų kuopos karių naudojamos ginkluotės bei karinės amunicijos pristatyme.

 

O kaip gimtadienis be vaišių. Antrokai ruošė trispalvius sladumynus ir patys jais mėgavosi.

 

Daugiau akimirkų iš veiklų, skirtų vasario 16-ąjai.

 

 

Laukiame Lietuvos gimtadienio!

 

 

Olympis 2019

 

 

Džiaugiamės antrokais Mingaile, Goda, Kostu, Auguste, Simonu ir Joriu, kurie dalyvavo tarptautiniame edukaciniame konkurse „Olympis 2019 – rudens sesija“ ir pasiekė puikių rezultatų.

 

 

 

 

Ačiū!

 

 

Kviečia teatras!

 

Kalėdos artėja...

 

Šiandien antrokai vyko į Šakių kultūros centro kalėdinį spektaklį „Miegančioji gražuolė“, kurio metu pajuto, ką reiškia sustojęs laikas. Tai buvo taip gražu ir įspūdinga, kad antrokai net nepajuto laiko tėkmės. Kaip sakė Simonas: "Tikriausiai ta mergaitė sustabdė laiką"...

 

O grįžus į klasę – staigmena. Klasėje pabuvojo Kalėdų senelis... Po eglute gražiausios dovanos...

Visi antrokai su mokytoja siunčia nuoširdžiausią AČIŪŪŪŪ!!!

 

  

 

Pirmasis plaukimo įgūdžių patikrinimas

 

 

 

Antrokai džiaugiasi dalyvaudami projekte "Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje". Dalis mokinių jau gavo pirmuosius pažymėjimus už gerus mokymosi plaukti rezultatus. 

 

EDUKACINIŲ KONKURSŲ „OLYMPIS 2019 – RUDENS SESIJA“ REZULTATAI

 

Džiaugiamės antrokais, kurie išbandė jėgas dalyvaudami

 

edukaciniuose konkursuose „Olympis 2019 – Rudens

 

sesija“. Sėkmės ir Pavasario sesijoje.

 

 

Pamokas veda mūsų Mamytės

 

Gimnazijos 180 jubiliejui paminėti vyksta įvairūs renginiai ir veiklos. Viena iš veiklų – pamokas veda mokinių tėveliai.

Antrokams pamokas vedė dvi mamytės.

 

Manto mama Jolita Avdejenkovienė yra geografijos mokytoja. Ji mokiniams vedė geografijos pamoką, kurios metu supažindino su pasaulio žemynais ir vandenynais, apžvelgė, kiek ir kokių šiukšlių išmetama daugiausiai, kaip saugoti gamtą, kaip atsirinkti prekių įpakavimus, juos rūšiuoti.

 

 

 

Simono mama Evelina Ežerskienė yra vyr. seržantė specialistė, karo medicinos gydytojo padėjėja. Mokiniai sužinojo, kaip suteikti pirmąją pagalbą nudegus ar susižeidus, kaip tvarstyti žaizdą. Simono mama mokė, kaip daryti dirbtiną kvėpavimą. Kiekvienas galėjo pasimokyti tai atlikti praktiškai.

 

Ačiū Mamytėms!

 

 

 

Antrokai džiaugiasi vyresnių mokinių išmone, kurie taip gražiai papuošė gimnaziją Helovino šventei.

Lapų grėbimo šventė 2019

 

 

Naudinga. Grynas oras. Bendraujame. Smagu. Linksma.

 

 

O šiandien su gražuoliais moliūgais antrokai atsisveikino. Savo moliūgus paliko Lukšių centre, kad šviestų visiems lukšiečiams ir pravažiuojantiems svečiams.

 

 

 

 

Tebūnie Lukšiuose šviesiau

 

Šis rytas gimnazijoje šviesus ir linksmas – mokinius pasitiko šviečiantys moliūgai. Antrokai prisidėjo prie iniciatyvos “Tebūnie Lukšiuose šviesiau”. Antrokai dėkoja savo brangiausiems šeimos nariams, padėjusiems išskaptuoti moliūgus.

 

 

 

Edukacinė pasakų pamoka su rašytoja Neringa Tik

 

 

 

Rašytoja Neringa Tik iš Panevėžio atvežė edukacinę pasakų pamoką, kurios metu mokiniai ne tik klausėsi pasakų, bet ir patys jas kūrė. Kiekvienas dalyvis tapo pasakos herojumi! Edukacinės programos metu rašytoja pristatė savo knygeles, parodė dailininko pieštus originalius piešinius, papasakojo apie knygos kelią ir parodė, kad kurti pasakas yra nepaprastai smagu! Pamokos akimirkos ČIA

 

 

Turistinis žygis 

,,Keliauju senelių takais į mokyklą”

 

 

Ketvirtadienį, visa gimnazija išsiruošė į žygį pėsčiomis. Tame tarpe ir pradinukai. Šis žygis  – tai pirmas renginys, kuris sirtas 180-ąjam mūsų  mokyklos jubiliejui paminėti. Tai bendruomenės vienybės, pagarbos savo mokyklos istorijai įprasminimas. Taip pat puikus būdas grūdinti sveikatą, ugdyti ištvermę.

 

Pradinukai turėjo galimybę suvokti, kokį atstumą į mokyklą pėsčiomis įveikdavo kasdien seneliai ir proseneliai. Bežygiuodami mokiniai sustojo atsipūsti ,,Kuosynės sodyboje”, Kuprių km., kurios savininkė yra J.Muraškienė – Remezė. Šeimininkė vaišino virta sriuba. Mokinukai apžiūrėjo danielių bandą, žaidė judriuosius žaidimus.

 

Pasivaišinę sriuba, pailsėję ir puikios nuotaikos visi nesunkiai grįžo į gimnaziją. Žygio akimirkos

 

 

 

MOKOMĖS PLAUKTI

 

Kasmet prasidėjus naujiems mokslo metams Lietuvos vaikai skuba ne tik į mokyklos suolus, bet ir į šalies baseinus, kur rugsėjo mėnesį jų laukia pirmosios projekto "Mokėk plaukti ir saugiai elgtis vandenyje" plaukimo pamokos. Mūsų antrokai taip pat pradeda mokytis plaukti.

 

 

Kviečiame rinktis ir lankyti

 

neformalaus ugdymo būrelius

 

Eil.

Nr.

Būrelis

Klasės

Diena

Valanda

Vadovas

1.

„Dainuoja Rasos lašeliai“

priešm. grupė 

1 – 4

Pirmadienis 12.55-13.40

Antradienis  12.55-13.40

Rasa Kurienė

2.

Tautinių šokių būrelis

1 – 4

Trečiadienis 12.55-13.40

Violeta Mikelaitytė

3.

Gitaristai

2 – 2g

Antradienis 12.55- 13.40

Penktadienis 13.50-14.35

Inesa Bagdanavičienė

4.

Kvadratas

1 – 4

Trečiadienis 13.50-14.35

Vitas Petkūnas

5.

Gatvės šokiai

1 – 8

Pradinės klasės

Antradienis-ketvirtadienis 18.00-19.00 val.

Penktokai ir vyresni

Antradienis-ketvirtadienis 19.00-20.00 val.

 

Indrė  Janušauskaitė

 

I PUSMEČIO PAMOKŲ TVARKARAŠTIS

ČIA

 

 

Su savo duona visur rasi suolą

 

Šiandien antrokai dalyvavo Zanavykų muziejaus organizuojamojoje edukacinėje šventėje „Su savo duona visur rasi suolą“. Pradinukai susipažino su grūdų kūlimu spragilais, malimu girnomis, grūdų valymu, arpavimu arpoje, miltų sijojimu. Domėjosi šiuolaikine žemės ūkio technika, o drąsiausieji ir į ją lipo. Mokiniai šventėje žaidė lietuvių liaudies žaidimus, buvo vaišinami duonos sriuba. Antrokai dalyvao piešinių konkurse apie duonos kelią. Už gražius piešinius buvo apdovanoti skaniais sausainiais. Šventė buvo puiki. Akimirkos iš šventės 

 

 

KVIEČIAME

 

 

Maloniai kviečiame visus rugsėjo 1–ąją 12 val. dalyvauti Šv. Mišiose už gimnazijos bendruomenę, kurios bus aukojamos Lukšių Šv. Juozapo bažnyčioje.

 

MOKSLO IR ŽINIŲ dienos šventė vyks rugsėjo 2–ąją:

 

9.00 val. Mokslo metų pradžios šventė “VALSTYBĖ ESU AŠ” vyks gimnazijos aikštelėje.

 

10.00 val. Pirmoji pamoka gimnazijos klasėse.

 

 

Mieli Tėveliai,

 

Nors vaikučiams atostogos dar tęsiasi, bet nenumaldomai artėja nauji mokslo metai. Kad būtų lengviau jiems ruoštis, paruošiau Jums BŪSIMO ANTROKO KRAITELĘ.

Malonių rūpesčių :)  

 

Būsimo antroko kraitelė.pdf
Adobe Acrobat Document 300.2 KB

 

ANT SĄSIUVINIO VIRŠELIO RAŠOME:

 

ATMINKITE:

Visi žodžiai turi tilpti į nurodytą eilutę. Jei netelpa – reikia mažinti raides arba priklijuoti lapelį iš viena linija sąsiuvinio ir užrašyti ant jo.