Trečiokai iškeliauja į vasarą:

 

 

Mes ruošiamės vasario 16-ąjai

 

 

Pamokos ant sniego

 

 

Nėra to blogo, kas neišeina į gera. Nors mokymasis vyksta nuotoliniu būdu, bet gamta padeda, kad mokslai nevargintų. Kai tik sulaukėme to balto, puraus sniego, dalis pamokų trečiokams vyksta lauke. Trečiokai pildo, piešia ant sniego. Fizinis ugdymas taip pat tik lauke. Čiuožia nuo kalniukų atlikdami užduotis, įveikia kliūtis, daro labirintus. Užsukit pas trečiokus čia 

 

MOKOnomika

 

Trečiokai dalyvavo didžiausioje Lietuvoje nuotolinėje pamokoje „MOKOnomika“. Pamokas pradėjo šokdami hip hopą. Susipažino su pinigų atsiradimo istorija, o su Inga Gile gaminosi savojonių piniginę bei pinigus. Sužinojo apie mitines būtybes, kurios neša turtus ir sėkmę. Vaikams patiko sužinoti, kaip išmokti daryti stebuklus – pasirodo tereikia daryti gerus darbus. Kaip eiti svajonės link? Reikia pradėti nuo svajonių žemėlapio. Trečiokai juos kūrė ir sieks savo svajonės. Gilinosi į tokią temą, ar gali mūsų planeta pavargti.  O su aktore Kristina Savickyte mokėsi kurti istorijas. Trečiokai puikiai praleido ir pertraukų laiką: vyko pokalbiai su G. Liaudansku – Svaru, N. Mačiuliu,  su virtuvės šefu Arnu mokėsi gaminti užkandžius. Akimirkos iš MOKOnomikos čia

 

 

Trečiokai dalyvauja didžiausioje Lietuvoje

 

nuotolinėje pamokoje „MOKOnomika“.

 

Renginio programa čia

 

 

Laisvės karta sako jiems AČIŪ

 

 

Trečiokai dalyvauja Lietuvos Respublikos Seimo narės I. Haase organizuojamame piešinių konkurse

„Laisvės karta sako jiems AČIŪ“,

skirtame pagerbti Sausio 13-osios aukas ir visus, apgynusius laisvę.

 

 

Linksmų Šv. Kalėdų ir laimingų

 

artėjančių Naujųjų metų!

 

Trečiokai kepa sausainius

 

Trečiokai Kalėdų laukia ne bet kaip. Jie patys gamino Advento kalendorių ir jame slėpė savo sugalvotas užduotis. Kiekvienas rytas prasidėdavo Advento kalendoriaus atidarymu. Viena iš užduočių buvo itin rimta – reikėjo iškepti kalėdinių sausainių ir pavaišinti klasės draugus. Kepti reikėjo patiems, o mamytės patapo tik pagalbininkėmis. Kokiais puikiais konditeriais buvo trečiokai pažiūrėkite čia

 

 

Skaitymų naktis

 

Atostogos – puikus dalykas, bet „Skaitymų naktis“ – ne ką prastesnis. Trečiokai ir ketvirtokai prieš atostogas pasinėrė į tokią naktį.

Pas mokinius iš Šilutės atvyko knygų autorė Ignė Zarambaitė, kuri vedė literatūrinį-edukacinį užsiėmimą „Apie ką kalba knygos ir lėlės“. Mokiniai artimiau susipažino su rašytoja, jos kūryba, gamino vaidinimams skirtas lėles.

Atsisveikinę su autore pradinukai suko galveles apie skaitomas ir žinomas knygeles protmūšyje, sužinojo daug apie pirmąją lietuvišką knygą. Nugalėjo „Knygomanų“ komanda.

Po protinio darbo laukė vakarienė. Ją į gimnaziją atvežė Mamytės. Picos buvo puikios. Pasisotinę visi su nekantrumu leidosi į orientacines varžybas po visą gimnaziją. Buvo linksma, baugu ir įdomu.

Džiugiai visi nusiteikę keliavo į sporto salę, kur vyko kvadrato varžybos. Kažin, ar gimnazijos salė yra mačiusi tiek emocijų, džiaugsmo ir pralaimėjimo ašarų.

Trečiokų ir ketvirtokų dar laukė Naktinis kinas su spragėsiais, knygų skaitymas ir visa naktis žaidimų. Vieni sumigo paryčiais, o kiti pamokų skambutį pasitiko nesumerkę akių.

Ryte Mamytės pasirūpino pusryčiais – karštom ir kvepiančiom bandelėm prie arbatos. Papusryčiavę pradinukai, kad ir sunkiau, bet kibo į mokslus.

 

Štai taip trečiokai ir ketvirtokai pradėjo rudens atostogas. 

Akimirkos iš Skaitymų nakties

 

Moliūgų trasformacija

 

 

Dirbant pradinių klasių mokytoja visada gali atsitikti kažkas netikėto. Labai smagu, kai mokytoją pasisiūlė pavaduoti ne kas kitas, o trečiokai. Miglė ir Luka pasisiūlė vesti dailės ir technologijų pamoką. Mergaitės atsinešė baltuosius dekoratyvinius moliūgus, apie juos papasakojo įdomių faktų ir pasiūlė pakeisti moliūgo išvaizdą t.y. paversti kažkuo kitu. Pažvelkite, kaip pavyko tai įgvendinti trečiokams. Ačiū mergaitėms J

 

Pėsčiųjų žygis

 

Rugsėjo 16-oji gimnazijoje - pažintinės, sportinės, kultūrinės veiklos diena. Įvyko bendruomenės pėsčiųjų žygis, skirtas 130-osioms V.Grybo gimimo metinėms ir Europos Judumo savaitei paminėti. Jame dalyvavo ir trečiokai.

Žygis buvo pilnas tik teigiamiausių emocijų. Pakeliui šuoliavo danieliai, laukus arė didžiulis traktorius, čiulbėjo paukščiai… Pasiekę Pelenių  kaimą, mokiai sužinojo daugiau apie V. Grybą, aplankė jo tėvų kapus.

 

Trečiokai tapo kvadrato varžybų nugalėtojais. Pasibandė jėgas virvės traukimo varžybose, kurios buvo pilnos azarto ir užsidegimo. Po smagių varžybų visų laukė pietūs – gimnazijos virėjų gamintas plovas. Pasisotinę visi grįžo pėsčiomis į gimnaziją. Tai buvo puikus žygis. Trečiokai jau laukia kito J

 

Žygio akimirkos

 

SU SAVO DUONA VISUR RASI SUOLĄ

 

Trečiokai dalyvavo edukacinėje Zanavykų muziejaus organizuojamoje šventėje „Su savo duona visur rasi suolą“. Mokiniai klausėsi javapjūtės talkų, pabaigtuvių dainų, gėrėjosi šokiais, linksmai žaidė tradicinius liaudiškus žaidimus. Visi spėjo išbandyti arpavimą arpa, pasijoti miltus, pagrūsti grucę piestoje.

Po linksmybių laukė restorano „Kuchmistrai“ duonzupė. Buvo smagu ir skanu J

 

Akimirkos iš šventės

 

Pamokų tvarkaraštis

 

čia

 

Pagaliau visi kartu

 

 

TREČIOKAI, KLASĖ JŪSŲ LAUKIA!

 

 

Pagalba ruošiant trečioką mokyklai

 

BŪSIMO TREČIOKO KRAITELĖ.pdf
Adobe Acrobat Document 273.3 KB